Nakon izvršenog besplatnog pregleda, inženjer optometrije vida moći će utvrditi koja vrsta naočalne leće bi bila najbolja za klijenta i za njegove vidne potrebe. Jako je velik izbor naočalnih leća i na nama je da klijentu ponudimo najbolje naočalne leće s obzirom na visinu dioptrije. 

Tvornice koje proizvode naočale leće te s kojima mi surađujemo jesu: Essilor, Leica i Indo.

Kod odabira vrste naočalnih leća koje su klijentu potrebne, određujemo:

– vrstu zaštitnog sloja na lećama

– koliki je indeks loma potreban, što je ujedno i pokazatelj koliko će leće biti stanjene

– jesu li klijentu potrebne jednojakosne leće ili višejakosne naočalne leće (odnosno je li klijentu potrebna leća sa jednom ili sa obje dioptrije)

Osim standardnih leća, postoje leće koje imaju u sebi fotokromatske čestice tkzv. Transition leće koje vani na suncu automatski potamne te se u zatvorenom prostoru opet  vraćaju u prvobitno, prozirno stanje. 

U današnje digitalno vrijeme vrlo su popularne i naočalne leće za odmor očiju kod dugotrajnog rada na računalu. One mogu biti sa ili bez dioptrije.   

Kako bi svakom našem klijentu ponudili najbolje rješenje, potrebno je individualno sagledati potrebe i radne navike svakog pojedinog klijenta. Svačiji vid je individualan i drugačiji. Upravo zbog toga  je važan individualan pristup klijentu, kako bi našim klijentima osigurali najkvalitetniji i najugodniji vid.